3D impressie / virtuele wandeling

Vanaf de start van het ontwerpproces is (na een schetsfase) het project geheel in 3D opgezet en nader uitgewerkt. Enerzijds om zelf overzicht te houden in de ruimtelijke samenhang, en anderzijds vooral om de opdrachtgever van tijd tot tijd zo inzichtelijk mogelijk te informeren over de ontwikkeling van het ontwerp.

virtuele rondleiding
Van meet af aan zijn er ook BIMx modellen gegenereerd die we met de opdrachtgever samen doorlopen hebben middels een grootformaat beeldscherm in onze spreekkamer. Daar wordt heel positief op gereageerd. Je merkt goed dat het BIMx model een veel duidelijker en completer beeld van het plan biedt dan de gebruikelijke 2D tekeningen. Groot voordeel is vervolgens dat de opdrachtgevers opeenvolgende modellen met de gratis BIMx viewer ook thuis op hun gemak nog eens kunnen bekijken. Dat levert bovendien ook weer goede feedback op.

bouwkundige tekeningen
Het model wordt uiteraard ook ingezet om bouwkundige tekeningen te genereren. Daarnaast wordt het gebruikt om met de constructeur over-en-weer informatie uit wisselen.