omgevingsvergunning niet altijd verplicht


Voor het bouwen of verbouwen van een woning of bedrijfsgebouw is in de meeste gevallen een vergunning vereist. Soms hoeft er helemaal geen vergunning te worden aangevraagd en in alle andere gevallen slechts één: de omgevingsvergunning. Dit is één vergunning voor het totale bouwproject. Wij verzorgen voor u geheel vrijblijvend en kosteloos een vergunningscheck.

bouwen met vergunning

Voor zowel bouwen als verbouwen is in sommige gevallen een omgevingsvergunning nodig. De omgevingsvergunning is één geïntegreerde vergunning voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu.

bouwen zonder vergunning
De wet staat in bepaalde gevallen bouwen of verbouwen zonder vergunning toe. Dat scheelt tijd en geld. In deze gevallen gelden wel altijd de regels van het Bouwbesluit, wat kort gezegd inhoudt dat het bouwproject voldoet aan algemene regels van gezondheid en veiligheid.

vergunningcheck
Wie wil weten of voor een bouw- of verbouwproject een omgevingsvergunning vereist is, kan bij ons terecht voor een vergunningscheck. Wij voeren deze check geheel kosteloos en vrijblijvend uit. En is een vergunning vereist, dan ondersteunen wij u daar desgewenst graag bij.