aankoop woning

Niemand mag in Nederland onbegrensd zijn woning verbouwen of uitbreiden. Door diverse wetten, regels, bestemmingsplannen en welstandscommissies worden bouw-, verbouw- en uitbreidingsmogelijkheden van woningen nogal aan banden gelegd. Wie een bestaande woning wil kopen, doet er dus goed aan om zich vooraf goed te laten inlichten over de mogelijkheden en beperkingen.

wat mag wel en niet
Kopers van een bestaande woning hebben in veel gevallen al bij de aankoop verbouw- of uitbreidingsplannen. Is dat niet het geval, dan is de kans groot dat zulke plannen in de toekomst alsnog worden gemaakt. Het is dus goed om te weten wat er op het beoogde perceel wel en niet mag.

onafhankelijk
Wie zich hierover objectief wil laten informeren, kan contact met ons opnemen. Het maakt daarbij niet uit welke makelaar bij de woningverkoop betrokken is. Als onafhankelijke partij kunnen wij u belangeloos voorzien van deskundig advies. Wint u dit advies in, dan voorkomt u onaangename verrassingen achteraf.

alternatieven
Mocht het zo zijn dat de plannen die u heeft niet mogen of kunnen, dan gaan wij desgewenst voor u op zoek naar alternatieven. Met als resultaat een woning die toch aan al uw woonwensen voldoet. Met bijvoorbeeld aanpassing van de woningindeling kunnen in veel gevallen verrassende resultaten worden bereikt. Wij laten u deze mogelijkheden graag zien.

verbouwkosten
Op basis van ons eerste geheel vrijblijvende gesprek, proberen wij u al een indicatie te geven van de verbouwkosten. En ook dat voorkomt onaangename verrassingen achteraf.