stappenplan

vrijblijvend gesprek
Bouwen of verbouwen is in de meeste gevallen een veelomvattend, ingrijpend en kostbaar project. Het is dus aan te bevelen om hier goed geïnformeerd aan te beginnen. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Een bouw- of verbouwproject begint bij ons met een vrijblijvend gesprek.

inzichtelijke offerte
De kosten van Bouwkundig Ontwerpburo Wilzing en eventueel bijkomende werkzaamheden van derden, krijgt u volledig uitgewerkt in een gedetailleerde offerte.

van schets tot realistische video
U gaat alleen voor het beste resultaat. Dan heeft u een uitstekend ontwerp nodig én een goede check van de mogelijkheden van het bestemmingsplan. En heeft u al nagedacht over de vormgeving, het kleurgebruik of de materiaalkeuzes? Wij helpen u graag. Met een 3D-impressie geven we u bovendien een goede indruk van uw toekomstige bouwwerk.

Nadat wij het schetsontwerp met u hebben besproken, verwerken wij de op- en aanmerkingen in het ontwerp. De ruimtelijke relaties, de verschijningsvorm, hoofdmaatvoering en de toe te passen materialen leggen wij vervolgens in het definitief ontwerp vast.

Van meet af aan zijn er ook BIMx modellen gegenereerd die we met de opdrachtgever samen doorlopen middels computer, smartphone, tablet en VR bril. Een virtuele wandeling, zowel binnen als buiten maakt een ontwerp inzichtelijk voor iedereen.
En naast de virtuele beelden ontvangt de opdrachtgever ook uiterst realistische video’s.

benodigde vergunningen aanvragen
Wij vragen voor u alle benodigde vergunningen aan. Ook kan het goed zijn dat er vergunning vrij extra kan worden bijgebouwd. Ook die mogelijkheden onderzoeken wij vanzelfsprekend voor u.

op zoek naar een aannemer
De plannen zijn nu rond en wij maken een complete werkomschrijving van het bouwplan: het bestek. Op basis van het bestek en de tekeningen kunnen we een of meerdere aannemers vragen om een prijsopgave te geven van alle onderdelen van het bouwplan.

bouwbegeleiding
Vanaf de start van de bouw tot oplevering wordt u betrokken bij het bouwproces van uw eigen woning, bedrijfspand of ander bouwwerk. Kiest u voor bouwbegeleiding? Dan kunt u op ons rekenen, wij organiseren afhankelijk van de grootte bouwvergaderingen, waarin de voortgang en belangrijke beslissingen worden vastgelegd. Wij controleren het werk van de aannemer en lossen eventuele problemen op.

Ziet u op tegen de bouw of verbouwing? Dat is niet nodig. Wij willen graag dat u niet alleen tevreden bent over het eindresultaat, maar ook terugkijkt op een waardevolle en leuke periode.

oplevering
Het moment. Het resultaat. Alles komt samen. De oplevering is de belangrijkste gebeurtenis van het bouwproces. De oplevering doen wij samen met u als opdrachtgever. Wij zorgen dat de aannemer de eventuele geconstateerde gebreken en restpunten naar wens verhelpt. Het eindresultaat zou zo moeten zijn als u zich heeft voorgesteld en het is voor ons belangrijk dat dat ook jaren na de oplevering nog zo is.