Virtual reality

Ervaar het gebouw vóórdat het gebouwd is. Een virtuele wandeling of video door een 3D model maakt het ontwerp voor iedereen inzichtelijk. Of het nu gaat om een woning of bedrijfspand, met BIMx krijgt u een realistische indruk van uw project.

Wat is BIMx?

BIMx is een programma en app waarmee u door het nog te realiseren project heen kunt lopen. BIM is een afkorting voor ‘building information model’. Kortgezegd is BIM een 3D model waarin alle informatie over uw te bouwen bouwwerk word vastgelegd.

Of het nu gaat om een kleine verbouwing aan huis of een nieuw te realiseren bedrijfspand, van meet af aan genereren wij BIMx modellen. U kunt bij ons op kantoor, thuis achter de computer en op uw smartphone en tablet een wandeling maken door uw project om ook de laatste wijzigingen te bekijken.

50-image
50-image

Inzicht voor iedereen

U merkt goed dat u door een virtuele wandeling een veel duidelijker en completer beeld van het bouwplan krijgt dan de gebruikelijke 2D tekeningen. Een virtuele wandeling maakt een ontwerp inzichtelijk voor iedereen.

Zelf gebruiken wij de BIMx om onvoorziene complicaties, die anderzijds pas in de uitvoeringsfase aan bod zouden komen, zoveel mogelijk te voorkomen.

Een groot voordeel is vervolgens dat de opdrachtgevers opeenvolgende modellen met de BIMx viewer ook thuis op hun gemak de virtuele wandeling kunnen maken door hun project. Dat levert bovendien ook weer goede feedback op.

Video's

Naast de virtuele wandeling ontvangt de opdrachtgever ook realistische video’s. De video’s zijn een fantastische weergave van hoe een ontwerp er in het écht uit zal komen te zien. De mensen, dieren en voertuigen die een interactie aangaan met uw ontwerp zullen de beelden tot leven laten komen. Kortom u krijgt een korte blik in de toekomst, die u gemakkelijk met familie, vrienden of collega’s kunt delen.