Vergunningsvrij

head image

Wat mag ik vergunningsvrij bouwen

U wilt uw woongenot uitbreiden, verbeteren of verduurzamen. Dan is het tijd om te bouwen of te verbouwen! Een uitbreiding aan uw keuken, een grotere woonkamer, een carport of een garage aanbouwen? Onder de juiste omstandigheden heeft u hier misschien geen vergunning voor nodig. Maar hoe zit dit dan precies?

Let op!

Houd er rekening mee dat u aan bepaalde regels en eisen moet voldoen wanneer u vergunningsvrij bouwt, zoals: het Besluit bouwwerken leefomgeving, oftewel Bbl (voorheen Bouwbesluit), het burenrecht en het omgevingsplan. Ook daarbij kunnen wij u helpen.

En nu?

Wilt u advies of u vergunningsvrij kunt aanbouwen, bouwen of verbouwen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vergunningsvrij bouwen sinds 1-1-2024

De regels die vergunningsvrij bouwen voorheen mogelijk maakten zijn bijna helemaal overgenomen in het Bbl. Wat hierbij nieuw is, is dat uw lokale gemeente regels kan verscherpen of versoepelen omtrent vergunningsvrij bouwen. Het kan dus zo zijn dat in de ene gemeente meer of minder vergunningsvrij gebouwd mag worden dan in de andere.

Vrijblijvend advies

Wij kunnen u vrijblijvend een indicatie geven of uw bouwwerk vergunningsvrij is. Indien u daarna een voorlopig advies van de gemeente wilt of indien er toch een vergunning vereist is, dan bent u bij ons op het juiste adres. Er kan soms meer dan dat u denkt.